Zakelijk internet glasvezel uitleg 

 

 

Wat is frequentie 

De frequentie van een glasvezelsysteem is de modulatiesnelheid van de lichtbron. De meeteenheid voor frequentie is hertz. 1 hertz is gelijk aan 1 puls per seconde. Optische communicatiesystemen werken op MHz- of GHz-snelheid, wat miljoenen pulsen of zelfs duizenden miljoenen pulsen per seconde betekent. 

Wat is demping? 

Verzwakking is de term om het verlies van optisch vermogen te beschrijven als licht langs de vezel reist. Verzwakking wordt meestal gemeten in dB. De definitie van dB is 10Log (Pout/Pin). Een vermogensverlies van 50% is bijvoorbeeld gelijk aan -3dB demping. 

Dus verliesverzwakkingsvezel is erg belangrijk voor glasvezelcommunicatiesystemen over lange afstand. De standaard single-mode glasvezel heeft een demping van minder dan 0,2 dB per kilometer. 

Er zijn verschillende bronnen van verzwakking in een glasvezelsysteem – vezelsplitsing, connectoren en verstrooiing in vezels. In vezelverbindingspunten, zoals vezelsplitsing, vezelpatchkabels, wordt de laagste demping bereikt met fusiesplitsing, die minder dan 0,1 dB verlies heeft als ze op de juiste manier wordt uitgevoerd. 

 

Bestel uw Zakelijk internet glasvezel bij Clear Mind! 

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *